• 1 kg aardappelen (vastkokend)
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 50 g Brassica Bak&Braad
  • 4 runder tartaartjes
  • 3 el mayonaise
  • 2 tomaten (in stukjes)
  • 500 g andijvie (in reepjes)
  • 1 el grove mosterd

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in water met zout 10 min. Pel de eieren en snijd ze in stukken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 5-6 min. krokant.
Verdun de mayonaise met 1 el water en meng met het ei, de tomaat en peper en zout naar smaak. Doe de andijvie in een schaal en schenk er ca. 1 liter kokend water over. Giet direct af, laat uitlekken en schep het ei-tomaatmengsel erdoor.
Verdeel de tartaartjes over 4 borden. Schenk 100 ml water in de pan van de tartaartjes en roer de aanbaksels los. Voeg de mosterd toe en laat de jus 1-2 min. inkoken. Schep de jus over de tartaartjes. Leg de aardappelen erbij en serveer met de andijviesalade.

Delen: