1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spinazie in delen in de Brassica koolzaadolie. Doe de spinazie vervolgens in een zeef en laat zoveel mogelijk vocht uitlekken. Eventueel kun je het vocht er met een lepel uitdrukken.
  2. Klop de eieren los en voeg hier de ricotta en de helft van de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Snijd de uitgelekte spinazie grof en voeg dit toe aan het ei-ricotta mengsel. Roer nog even goed door.
  3. Vet een ovenschaal of bakvorm in met een beetje olie en bekleed met het bladerdeeg. Schep hier vervolgens het mengsel in. Bestrooi vervolgens met de rest van de geraspte kaas.
  4. Bak de quiche in 35 minuten gaar.

     

     

     

Ingrediënten 

  • 600 gram verse spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels Brassica Koolzaadolie (Koud&Warm)
  • 7 plakken bladerdeeg

Delen: