• 400 g rundergehakt (liefst van de slager)
  • 1/2 beschuit
  • 1 ei
  • 1 el Hollandse mosterd
  • 1 el ketchup
  • Peper en zout uit de molen
  • 8 zachte witte bolletjes
  • 1 pakje gerookt ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
  • 1 zak veldsla (75 g)
  • 4 plakken Noord Hollandse jong belegen kaas
  • 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 5 el Brassica Bak & Braad

Meng het rundergehakt met beschuit, ei, mosterd en ketchup tot een geheel en breng het op smaak met peper en zout. Dek het mengsel af en laat het een uurtje in de koelkast staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
Verwarm ca.5 eetlepels Brassica in de pan. Maak (evt. met behulp van een ring) de hamburgers op het juiste formaat van de broodjes en bak ze in ca. 12 min gaar. Keer regelmatig. Bak de laatste 3 minuten de uienringen kort mee.
Beleg de broodjes in deze volgorde: veldsla, tomaat, hamburger, kaas (1/2 plakje), een lepel piccalilly (of andere saus naar keuze, bijvoorbeeld eigen gemaakte mayonaise), plakjes gebakken spek, de ui en dek het af met de bovenkant van het broodje. Prik er als laatste een grote satéprikker doorheen.
Tip: De hamburgers kunnen ook op een gril of barbecue.

Delen: