1. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaden en de vezelige binnenkant. Snijd de pompoen in stukken. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de Brassica Koud & Warm in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de pompoen toe en bak het geheel minstens 3 minuten mee, samen met de kerrie en paprikapoeder.
  2. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat minimaal 25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep hierna met een staafmixer. Verdeel over de borden en voeg aan elk bord nog een lepel crème fraîche en wat pompoenpitten toe ter decoratie.

Ingrediënten 

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg pompoen (bv flespompoen)
  • 30 ml Brassica Koolzaadolie (Koud&Warm)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon

Delen: