- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de paprikapoeder, uienpoeder, zout en koolzaadolie met elkaar in een bakje.
- Snijd de tortilla’s in partjes ter grootte van tortilla chips. Verspreid over een beklede bakplaat en Besmeer de tortilla’s met een kwastje met het mengsel. Bewaar de rest voor de gamba’s.
Plaats de bakplaats 10-12 minuten in de warme oven. - Voeg de gamba’s toe aan het oliemengsel. Dek af en zet 5 minuten apart.
- Maak ondertussen de guacamole en de salsa.
- Pel de avocado’s, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een bakje. Prak fijn met een vork samen met de knoflook, crème fraîche, sap van 1 limoen, peper en zout.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd het sjalotje, de koriander en peterselie ook fijn. Meng dit met de koolzaadolie, sap van 1 limoen, peper en zout.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gamba’s in ongeveer 5 minuten gaar. Draai ondertussen.
- Haal de tortillachips uit de oven en serveer met de gamba’s, guacamole en salsa.
Loaded tortillachips met gamba’s, guacamole en salsa
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 4 maistortilla’s
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1 el zout
- 3 el koolzaadolie Bak & Braad
- 300 g gepelde gamba’s
- 2 avocado’s
- 1 knoflookteen, fijn gesneden
- 50 ml crème fraîche
- 2 limoenen
- versgemalen peper en zout
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 5 g verse koriander
- 5 g verse peterselie
- 1 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig