- Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking.
- Giet de pasta af. Doe de pasta in een kom en hussel om met 1 eetlepel koolzaadolie om te voorkomen dat het gaat plakken.
- Bak ondertussen als de pasta kookt de kip.
- Verhit een koekenpan op middelmatig vuur met 1 eetlepel koolzaadolie Veelzijdig en voeg de kip toe.
- Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin en gaar.
- Giet de pasta af en laat afkoelen in een kom. Hussel om met 1 eetlepel koolzaadolie om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.
- Doe voor de pestodressing de koolzaadolie, basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en witte wijnazijn in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot een romige dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kip, cherrytomaatjes, mozzarella bolletjes en pestodressing toe aan de pasta en hussel om.
- Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
“Eet smakelijk”
Ingrediënten
- 250 g gedroogde penne
- 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig
- 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 g mozzarella bolletjes, uitgelekt
Voor de pestodressing
- 3 el koolzaadolie Brassica Veelzijdig
- 20 g verse basilicum
- 40 g pijnboompitjes
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 knoflookteen, gepeld
- 1 tl witte wijnazijn
Voor nodig
- Staafmixer